עונת אור זרוע בתחילת הריון

שאלה:

האם אשה שעשתה בדיקת הריון, לא תצטרך לחשוש לעונת האור זרוע, מכיון שכל החשש של הא"ז היא שמא יקדים הווסת , וכאן הרי אין חשש

תשובה:

שלום וברכה על פי ההלכה בשלושה חודשים ראשונים של ההריון האשה לא נחשבת מסולקת דמים והיא צריכה לחשוש לדיני הווסתות, וכשם שהבנת דין זה ביחס לווסת עצמה כך גם לגבי עונת אור זרוע, הכל נוהג [בדרך כלל הנפקא מינה היא רק בחודש הראשון כיון שאין לה וסת קבוע וברגע שעבר הוסת פעם ראשונה הוא בטל…].

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. אכן במציאות המוכרת לנ ואין דם, אבל בפוסקים הובא שאין חזקה עדיין לאשה שאינה רואה עד שיעברו שלושה חודשים, בדרך כלל אין לזה משמעות בזמנינו שאין לנשים וסת קבוע.