מנין מרפסות – לא כל המרפסות רואים עשרה

שאלה:

יש בבנין עשרה מרפסות, רק משני מרפסות אפשר לראות את כולם, האם מצטרפים ככה למנין ואפילו ששמונה דיירים לא רואים עשרה, אלא שבסך הכל ישנם עשרה שחלקם רואים רק שלושה?

תשובה:

שלום וברכה יש להקפיד שהחזן יהיה מאותן מרפסות שרואים את כל העשרה. ראה משנה ברורה בסי' קצה ס"ק ט ושער הציון שם ס"ק ו.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. תודה, זאת אומרת שמצטרפים למנין ואפילו אם כל אחד במרפסת אחת ואפילו משני בנינים כששביל הכניסה לבנין מפריד ביניהם?

  2. בס"ד. ואם לשני הבנינים יש חניות-רכב אלו מול אלו בגובה הקרקע ,כשכל אחת מקורה בבנין שלה, והכניסה בין שתי חניות הבנינים אינה מקורה? תודה רבה.