מכירת חמץ גמור לגוי

שאלה:

שלום לרב.
אני גר בבני ברק אבל שוהה בימים אלו בירושלים לרגל הולדת בני. לא אחזור הביתה בשבועות הקרובים (בוודאי עד סיום פסח).
מכיון שהשארתי בבית הרבה חמץ גמור אני מעוניין לדעת האם יש עלי חיוב לחזור לבית ולבער אותו, או שאפשר להסתפק בביטול ומכירה לגוי.
השאלה שלי במיוחד לאור המצב בימים אלו שהתחבורה מושבתת ויש עוצר וכו', כך שיתכן שממש לא תהיה לי אפשרות מעשית לחזור לשם ולבער.
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה מעיקר הדין אין כל בעיה למכור חמץ. תעשה מכירה של יום י"ג, שבזה לכל הדעות המכירה פוטרת מבדיקה, ודי בכך. רבים נוהגים שלא למכור חמץ גמור לגוי מחמת חששות כאלו ואחרים בתקפות המכירה, אבל זה הידור וחומרא ובענין זה עשה כפי שמסתדר לך בימים אלו. מצד עשיית המחיצה וכדומה אין בעיה כיון שאתה מוכר את כל הבית. מזל טוב ורוב נחת.

מקורות:

ראה משנה ברורה סו"ס תלו.