הפעלת תריס חשמלי בשבת על ידי שעון שבת

האם מותר להפעיל מראש ע"י שעון שבת שעות שתריס חשמלי יעלה וירד?
[הספק שלי שאולי שונה ממזגן וחשמל כי זה עושה רעש בעליה והירידה, וכן אולי זה לא רגילות עם שעון ואז יש חשש של מיחזי?]

תשובה:

שלום רב,

מסתבר שאין בעיה. כלומר, החילוק הוא כמובן בדיוק כמו שכתבת. הפוסקים כתבו שמכונת כביסה או מייבש אסור לכתחילה להדליק באופן שיעבוד בשבת כפי שכתב הרמ"א בסי' רנב סעי' ה'. ואילו המכשירים שציינת מותר משום שכמו שכתב הרמ"א כל שיודעים שהוא לא הודלק בשבת עצמה מותר. ולכן נראה שבזמנינו רגילים בהפעלת מוצרי קיום כמזגן ותריס בשעון שבת נראה שמותר.