העתקת סרטים לצורך אישי

שאלה:

האם מותר לשכפל סרט לצורך אישי ולא למרת רווח ממוני
(זכויות יוצרים)

תשובה:

ש לום וברכה, האיסור ההלכתי של הפרת זכויות יוצרים חל כאשר יש איסור חוקי. ומאחר ואין איסור לפי החוק בהעתקת שירים וצפייה כשמטרת העתקה לצורך אישי ולא מסחרית, לכן אין איסור לפי הלכה להעתיק שירים וסרטים לצורך אישי. אולם שאר תוכנות אסור להעתיק גם לצורך אישי. בהצלחה.

מקורות:

כך דעתו של הגאון הרב מנדל שפרן – ראה עלון המשפט גיליון מספר 39. החוק בהעתקת סרטים – ראה כאן.