הכשרת תבנית שלא ידוע אם היא בשרית או חלבית

שאלה:

בבית הוריי משתמשים בתבניות מסוימות לאפייה בשרית ובאחרות לאפייה חלבית. קרה ובמשך הזמן התערבבו התבניות. האם מותר להשתמש עכשיו בתבניות עם נייר אפייה? ועם נייר כסף?

תשובה:

ודאי שלא! חובה להכשיר. במידה ויש להניח שלא השתמשו באותה תבנית לחלבי ולבשרי בתוך אותם 24 שעות, ניתן להכשיר על ידי ליבון קל [כיון שזה נחשב היתרא בלע]. יש לנקות היטב, להכניס לתנור נקי שלא היה בשימוש 24 שעות [וגם התבנית לא היתה בשימוש 24 שעות] כשהוא ריק, ולהפעיל על חומו המירבי 40 דק' ואז לייחד אותה לשימוש המתאים ולסמן היטב! ששוב לא יתערבב. אם יש אפשרות להצמיד לזה עיגול של מחזיק מפתחות זה סימון מצויין שלא יורד.