הגעלת כלים חדשים

שאלה:

האם סירים ומחבתות חדשים צריכים גם הגעלה וגם טבילת כלים?

תשובה:

טבילת כלים ודאי צריך, לגבי הגעלה, יש מנהג להגעיל מחשש שמא מרחו עליהם חומר הברקה העשוי מן החי, אבל זו חומרא רחוקה, היום הכל סינטטי וגם אם לא, זה ודאי פגום לגמרי. כמו כן עד כמה שצריך הכשרה, יותר יש להזקיק ליבון כיון שזה נעשה באש בתנור ולא בבישול, כך שלא ברור שההגעלה מועילה… לכן מי שנוהג כך יש לו על מה לסמוך וכך נהגו הרבה שנים אבל אין חיוב.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. שאלה:
    האם גם בהכנה לפסח התשובה הזאת נכונה?
    שכל כלי מטבח/אוכל חדש מספיק לנקות לטבול ולנקות, ואין צורך בהגעלה ליבון, למרות איסור חמץ במשהו?
    תודה.