שריפת חמץ בזמן הקורונה

שאלה:

רציתי לדעת האם יש דרכים נוספות לקיים שריפת חמץ בערב פסח, במצב הזה שלא ניתן לעשות שריפת חמץ במרכזי השכונות?
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה ראשית אני לא משוכנע שזה לא יתאפשר, כולים לבוא אחד אחד ולהניח, אבל יש בהחלט אפשרות לסיים את כל החמץ קודם, אפשר גם לזרוק לאשפה לפני בדיקת חמץ ולהשאיר רק כזית אחד לשרוף כדי לקיים את המנהג [ולחשוש לדעה הידועה שהביא המנחת חינוך שמצות תשביתו היא מצוה בקום ועשה, להשבית בשריפה חמץ, ולא רק להביא למצב שהבית נקי מחמץ], ואת זה אפשר לעשות בקופסת שימורים ריקה במרפסת או בחצר, ומי שיגמור את כל החמץ קודם ולא יקיים השנה הידור אחר מנהג זה, זה גם בסדר גמור. חג שמח.