מנין מרפסות

שאלה:

שלום כבוד הרבנים.
האם אפשר להקל לעשות מניין ששליח ציבור עומד למטה וכל המניין במרפסות רואים אותו, אבל לא רואים אחד את השני? השאלה במצב הנוכחי, שתפילה בציבור נאסרה. שמעתי שיש כאן דעות. ואולי יש עוד אופן שמותר לומר דבר שבקדושה?

תשובה:

אכן זו הדרך במצב הזה, ראה משנה ברורה סי' קצה ס"ק ט, וע"ע משנה ברורה בסי' נה סעי' יג-יד. יש חולקים כמובן אבל כרגע יש לסמוך על שיטה זו.