שניים מקרא ואחד תרגום

שאלה:

מדוע היום אנחנו קוראים שניים מקרא ואחד תרגום של כל פרשה?
הרי שחז"ל תיקנו את התקנה אז הם היו מסיימים את התורה פעם ב3 שנים , אז מדוע היום זה שונה?

תשובה:

שלום וברכה הרעיון של שנים מקרא ואחד תרגום הוא שלעולם ישלים אדם פרשיותיו עם הציבור, ראה ברכות ח א, כך היתה התקנה, ממילא ככל שהציבור קורא את כל התורה פעם בשנה כך היחיד חייב להשלים פרשיותיו לפי המתכונת הזו. כשם שלענין עצם הקריאה ראו לנכון לעשות בצורה זו, כך גם לימוד היחידים, הכל אותו ענין.