עירוב תבשילין -קורונה

שאלה:

שלום
האם השנה שאסרו השלטונות לצאת החוצה ואין אורחים מגיעים מבחוץ וגם מקפידים שלא לאכול אחד מהשני יהיה בעיה הלכתית בהנחת עירוב תבשילין מאחר ולא אמרינן באופן כזאת הואיל ואי מיקלעי ליה אורחים…

תשובה:

שלום וברכה שאלה יפה, אבל להלכה ודאי לא ניתן לור שעד כדי כך הוא המצב. הרי באותה מידה נוכל לשאול בכל שנה, בקהילות רבות יש מנהג לא אוכלים בפסח מחוץ לבית, וכי נאמר שמשום כך לא שייך הואיל? הרי תמיד יש מצבים משתנים שגורמים לשינוי בהנהגה, וכל שכן כאן, אמנם אורחים של ידידות לא יגיעו, אבל מה יהיה אם אחיך הוא בן דודך הגר בקירבת מקום יספר לך שנשרף לו לגמרי החמין, וכי לא תשלח לו כמה מנות? בודאי שכן…