מנהגים

שאלה:

אני ובעלי נשאנו השנה בשעה טובה בתשרי. למשפחה של בעלי ישנו מנהג שבו לא אוכלים דגים במהלך חודש ניסן. השנה זו הפעם הראשונה בה אני לוקחת את מנהגיו ובשוגג אכלתי ביס מדג. כמובן שמיד נזכרתי והפסקתי לאכול, ואף הלכתי להקיא בכדי לנסות להוציא את החתיכה שנאכלה.. אך אני מאוד חוששת שמא לא יצא באמת והפרתי את מנהגיו אשר השלכותיו של מנהג זה חמורות מאוד. מה ניתן לעשות ?

תשובה:

שלום וברכה אינני מכיר מנהג זה, אבל גם אם בטעות אכלת אין לזה השלכות חמורות… יש לשמור לכתחילה על המנהגים אבל לא מדובר בדבר איסור חלילה, ואין צורך לרוץ להקיא… מזל טוב וחיים מאושרים!