כשרות ירקות – השגחה שאינה מהודרת / אתר פתוח בשבת

שאלה:

שלום
ישנו אתר שמציע בימים אלה לקנות פירות וירקות דרכו וזה באמצעות משלוח, העניין הוא שאפשר להזמין באתר גם ביום שבת, הם לא עושים משלוחים בשבת אבל אפשר לבצע הזמנה והאתר לא סגור, בשיחת טלפון איתו הוא טוען שיש לו השגחה של הרבנות העיר המקומית וגם גוש קטיף. השאלה האם זה אפשרי שגם תהיה לו השגחה וגם האתר פתוח בשבת?
ובכלל, מה המלצתכם בזה.
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה יש לי כמה הצעות… ההצעה הכי חשובה, לרכוש תמיד מכשרות מהודרת, היום יש הרבה כשרויות עם פיקוח יותר הדוק וקפדני מרבנות וזה חשוב. השירות שאתה מבקש נמצא גם באתר של "אחיחכם" ולהם יש כשרות מהודרת של שארית ישראל. היום בעידן השפע אין שום סיבה שלא לאכול בבית רק מכשרויות מהודרות. הצעה שניה לפנות מידית לרבנות המקומית ולהתלונן חריפות, אם הם יראו שאנשים מתלוננים הם יחמירו את הדרישות, מה לעשות זה כח שוק. הצעה שלישית להצביע ברגלים, אנו שומרי המצוות יש לנו כח להשפיע! בהצלחה