נטילת ידים בבוקר לכיור שיש בו כלי אכילה

שאלה:

האם לקערה שנטלתי לתוכה נט"י בבוקר,אני יכול להוסיף רביעית מים (לבטל טומאתן)ולשפוך המים לתוך כיור עם כלים?
2)לגבי טבילה ט קבין האם אני יכול להחזיק את הברז או שזה חציצה?

תשובה:

שלום וברכה המים שנטלו בהם ידים חמורים יותר מאשר מים שנגע בהם ביד שלא נטל ידים. ויש עליהם סכנה, כמבואר בשולחן ערוך (סי' סעיף ט). ולכן אין לשפוך לתוך כיור עם כלים אלא בשעת הדחק גדול, ואז ידיח אותם היטב היטב במים, ראה אשל אברהם (בוטשאטש סי' ד), ולא מועיל לזה רביעית מים לטהר את המים מאחר ויש עליהם כבר רוח רעה. באופן כללי בהלכות אלו ראוי להמחיר והקפיד כפי שניתן וכפי שכתב החזון איש (אגרות חלק א אגרת ד) "צריכים לתת לב ליזהר ממפסידים טבעיים וסגוליים, ומן הסגוליים שלא להקל בנטילת ידים המבוארים בשו"ע, ומאד החמירו בזה כמבואר בשולחן ערוך אורח חיים סימן ד' וכו', וזה בכלל טהרה המביאה לידי קדושה". לגבי טבילת ט' קבין דינה ככל טבילה שבה יש דין של מים מקדמים, דהיינו להחזיק את הברז עם יד אחת, ולהרטיב את היד השניה, ואחר כך להחזיק את הברז עם היד השניה ולהמשיך להרטיב את כל הגוף עד שמשער שכבר נשפך כמות של ט' קבין, 21 ליטר לשיטה המחמירה ביותר, וכן שהמים הגיעו לכל חלקי גופו הגלויים.