טיימר מכני בשבת

שאלה:

האם מותר לכוון טיימר מכני בשבת [לא של מוצר חשמלי או משהו] אלא רק טיימר בפני עצמו כדי לדעת מתי נגמר פרק זמן מסויים

תשובה:

שלום וברכה בענין זה נחלקו לכאורה פוסקי זמנינו אם בעצם לחיצת הלחיצים של השעון [כמו בשעון שקע] יש איסור תוקע בשבת, שכך החמיר הגר"מ אליהו בשיעוריו, או לא [ומשום שהכל כבר כלי אחד מחובר, והתקיעה היא רק נוגעת לנושא של הזרם החשמלי שבמקרה שלך אינו קיים], ומדברי הגרש"ז אויערבך כפי שהובא בשמירת שבת כהלכתה והגר"מ פיינשטין ועוד שדנו על שינוי מצב בשעון שבת ראה כאן לא נראה שחששו לתוקע אלא רק לעצם הנושא החשמלי. במקרה שהשעון שאתה מדבר עליו אין בו בכלל לחיצים אלא הוא רק מסתובב כמו הטימר של התנור אין בעיה כלל.