האם מותר להלשין לשכנים ששואלים על שכן שזורק זבל מהמרפסת?

שלום כבוד הרב
כמתואר בכותרת…
או שאני צריך ללכת אליו אישית ולבקש ממנו להפסיק (אין לי מושג מי זה, אך אני יודע מאיפה זה נזרק כי ראיתי מהיכן יותר מפעם אחת.)
פשוט כבר פעם שניה ששואלים אותנו האם זה אני וחושדים שזה אני – אני בטוח.
תודה כבוד הרב

תשובה:

שלום רב,

זה ברור שמותר לך לומר שזה לא אתה. כתב החפץ חיים (סוף הלכות לשון הרע, ובבאר מיים חיים שם ס"ק מג). שם מבואר כי אם אדם נחשד במשהו, מותר לו לנקות ולהעביר את החשד מעליו, למרות שעל ידי זה יפול החשד על רעהו. בפרט שבסיטואציה הזו אני גם לא בטוח שהחשד מיד יפול על אותו אדם.

בכל אופן, לעצם השאלה האם מותר לומר מהיכן זה נזרק. יש בזה איסור לשון הרע ואין זה לתועלת אם לא ניסת לומר לו שיפסיק לזרוק כי השכנים כבר מתרעמים על כך. נקווה שיפסיק מיד, למרות שזה דבר מתבקש שיבין את זה בלי שיאמרו לו. אבל בתוך עמנו אנו יושבים ויש כאלה שמבינים רק אחרי שאומרים להם.