שיעור כזית מצה בכל שלבי ליל הסדר

שאלה:

בס"ד
שלום וברכה
1. ידוע שיש לאכול 2 זיתים במוציא , זית בכורך ו 2 באפיקומן. שאלתי היא כמה בדיוק מצה שמורה עבודת יד עגולה יש לאכול בכל פעם ? שיעור כזית אחד במצה עגולה – מהו ?

תשובה:

שלום וברכה כיון שהאכילה של שני זיתים בהמוציא ובאפיקומן זה רק מנהג, ולא קל לאכול זאת בשיעור הגדול, מה שנהוג, זה לאכול כזית חזון איש שהוא כפול מכזית של הגר"ח נאה, ובכך מקיימים גם מצות אכילת הכזית בהידור לכל השיטות, וגם לענין המנהג הנ"ל מסתמכים על השיעור הקטן. לכן יש לאכול לכתחילה בכזית ראשון במצה בינונית קרוב לחצי מצה ובזה יצאו הכל בלי חשש. בכורך מספיק רבע מצה, באפיקומן יש להקל יותר, שאמנם השיעור הוא כחזון איש אבל לפי הביעה שכזית הוא שליש ביצה ולא חצי ביצה, ואם חצי ביצה זה קרוב לחצי מצה, שליש ביצה זה בערך שליש מצה, אבל רק מי שמסוגל.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. בס"ד
    לפי מה שהבנתי , אם אני אוכל לאכול בכל פעם ( במוציא בכורך ובאפיקומן ) שליש מצת עבודת יד עגולה , אני יוצאת ידיי חובת החזון איש גם ?