מיקום המזוזה – שליש העליון

שאלה:

שלום
כידוע שמזוזה צריכה להיות בשליש העליון של הקורה. השאלה היא האם זה חייב להיות בתחילת השליש העליון או אפ' באמצע השליש העליון זה לכתחילה? כי לפעמים אני רואה במקומות שונים שהמזוזה קבועה לא בתחילת השליש העליון אלא קצת למעלה מזה. אני לא מדבר על דיעבד אלא כשבאים לקבוע את המזוזה האם אפשר לעשות כן לכתחילה.
ישר כח

תשובה:

שלום וברכה לכתחילה יש לקבוע בתחילת השליש העליון, ראה בית יוסף סי' רפט בשם הרמב"ם ששם הוא עיקר מקומה, ורק בדיעבד למעלה משם כשרה, אמנם הביא גם מדעת הסוברים שכל השליש העליון הוא מקומה. מה שצריך להזהר שלא לעשות ממש בתחילת השליש העליון, כיון שאם יטעה ויוריד מעט זה כבר לא מקומה כלל, לכן טיפה יותר למעלה… בהצלחה

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. יישר כח.
    לבן איש חי אם קבעו אותה באמצע שליש העליון יש להסירה ולהניחה בתחילת שליש העליון. והרב עובדיה בהליכות עולם חלק ח, חולק עליו ואינו מצריך להורידה בדיעבד. בברכה, ויקטור בוחניק רחובות.