מה עדיף תפילה במנין בלי ספר תורה או תפילה ביחידות?

שאלה:

שלום וברכה, לצערינו גורשנו מבית ה', כנראה שהיינו צריכים להעריך יותר את הקדושה בו, את הזמנים, את הלימוד והתפילות במניין ובנוחות הכי טובה שהיתה לנו.
כרגע שהמצב הוא כך:
אם יש לנו מניין אבל אין ספר תורה (אירגנו מניין בבלוק שלנו) האם לכאורה עדיף לא לארגן מניין ואז לא להתחייב בחובת ציבור של ספר תורה. ואם התשובה שכן לארגן מניין, האם יש עניין לקרוא מתוך חומש בקול (כמובן בלי ברכות) או שאין עניין ורק השניים מקרא של כל אחד שימשיך כרגיל.
ותודה לכם, ויהי רצון שנחזור בקרוב לשיגרה ונעריך אותה

תשובה:

ודאי שאם אפשר מנין לפי כל הכללים של משרד הבריאות זה עדיף אף שאין ספר תורה, אלו שתי חובות נפרדות ועד כמה שיש לך מנין הרי שמזה אתה לא פטור, ומקריאת התורה אתם פטורים כי אתם אנוסים. לא נראה שיש טעם לקרוא בחומש, אמנם במשנה ברורה סי' קמג ס"ק ט כתב שבמקום שאין ספר תורה יקראו מחומש שלא תשתכח קריאת התורה, אבל שם מדובר על מצב קבוע, ולא כמו אצלנו שבעזרת ה' מהרה נוושע ונוכל לשוב לבית הכנסת כבתחילה, וכן יש בעיר הרבה מקומות שכן קוראים בתורה. בשורות טובות וכל הישועות.