כיבוס בחול המועד לילדים

שאלה:

בגלל הוראות משרד הבריאות אני כבר שבועיים לא יוצאת מהבית כלל עם הילדים.
היום בדקתי מה יש להם ללבוש עפסח וראיתי שרק חסרות לי חלוצות לבנות לבנים מעל גיל 9.
עם כל השאר אסתדר , נדמה לי כרגע שלתינוק יש לי מספיק בגדים.
האם אוכל לכבס חולצות או שעדיף שאצא לחפש נוספות בחנויות פתוחות?

תשובה:

שלום וברכה אין חנויות פתוחות, ואסור לצאת מהבית לצורך זה, אם לא תסתדרו תכבסו על פי כללי ההלכה כלומר רק אם הם עדיין בכלל ילדים שרגילים להתלכלך כל הזמן, אין בזה גיל קבוע וכל אחד מתבגר קצת בגיל אחר. כמובן שבחול המועד שלא ילבשו חולצה לבנה, עדיף ללבוש חולצה צבעונית בחול המועד ולא לכבס את החולצות הלבנות… בשורות טובות.