השבת אבדה כשלא אותר בעליהם

שאלה:

אשמח לתשובה:
הילדים שלי הביאו לפני שנה בערך הביתה כדורים שמצאו ברחוב, 3 סוגי כדורים ( כל כדור נמצא ביום אחר) הכדורים חלקם גדולים (כמו כדורי פיזיותרפיה שיושבים עליהם) פרסמתי השבת אבידה, ולא היתה תגובה
הכדורים תופסים לי מקום, ויש לי ילדים קטנים שלפעמים מוצאים אותם ורוצים להשתמש ואני צריכה לעקוב שלא ישתמשו כי זה הרי לא שלנו.
אין סימן של זהות עליהם שם או נייד. מה עלי לעשות איתם? להמשיך לשמור? אסור להשתמש? אולי אפשר להעריך שווי שלהם ולשמור את הסכום בצד?

תשובה:

שלום וברכה, אם אין סימן ייחודי על הכדורים – שם או סימון שמייחד לבעליו, זכה המוצא בכדורים, ויכול לקחתם לעצמו. אם יש סימן בכדורים – חייב המוצא להכריז. ואם הכריז ולא איתר את הבעלים, יכול לשום את ערכם וכתוב את ערך הכדורים במקום שמור עד שיבוא אליהו. בהצלחה.