המוציא על מצה בשבת שאחרי פסח – קורונה

שאלה:

ידוע שלפי הספרדים, לאחר הפסח מברכים על מצות מזונות. השנה (תש"פ) בחו"ל פסח מסתיים ביום חמישי. בעקבות המגיפה העולמית יש חשש שלא אוכל להשיג חלות לשבת שלאחר הפסח. האם ניתן יהיה לברך המוציא על המצות גם בשבת זו?

תשובה:

שלום וברכה הרעיון בכך שבפסח הברכה היא המוציא אף שכל השנה מזונות, משום שבפסח זהו עיקר הלחם שיש לנו, ממילא גם במקרה שציינת, אם אכן יהיה קושי להשיג חלות ואנשים יאלצו להמשיך עם המצות, זה עדיין יהיה בחשיבות דומה ונראה שיש לברך המוציא. בשורות טובות.