הכשרת תנור פירוליטי לפסח כשהתבניות (אימייל) בפנים

שאלה:

שלום,
1. אנחנו מבינים שתבניות אלומיניום, אפילו שהיו בתוך התנור בזמן הפעלת ניקוי עצמי (פירוליטי) על העצמה הגבוהה ביותר (עד 500 מעלות, לפי הכתוב בחוברת של התנור) – לא מוכשרות לפסח. האם זה נכון?
2. האם הפעלת הפירוליטי כשתבניות האימייל בפנים, מעכבות את הכשרת/ליבון התנור לשימוש בפסח? הן מהוות חוצץ או משהו כזה?
תודה

תשובה:

מעיקר הדין אפשר להכשיר בתוכו גם את התבניות, זה ליבון חמור שמועיל, לכתחילה יש שנהגו לסמוך על זה רק ביחס לתנור עצמו ולא לגבי התבניות מחשש שעדיין זה לא כמו באש ממש, וראה כאן שכתבנו בזה. בכל מקרה זה לא מונע את הכשרת התנור.