הזמנת משטרה בשבת לפיזור התקהלות אסורה בקורונה

שאלה:

לאור פסיקת הרבנים שהתקהלות אסורה יש בה משום פיקוח נפש. האם אדם שרואה בשבת התקהלות אסורה ויודע שלא ישמעו לו ולא יתפזרו, האם מותר לו בשבת להזמין משטרה?

תשובה:

אינני יודע להשיב על שאלה זו. אבל זו בהחלט שאלה כבדת משקל ויש בהחלט צד גדול שבמדיה והם ממש קרובים זה לזה באופן שחורג מכל הכללים מוטל עליו להזמין משטרה, הכל לפי הבנתו וחכמתו בשעת מעשה, אינני יודע.