גרירת בני בית אחרי הדלקת נרות של האשה

שאלה:

שמעתי בשיעור של ר' אשר וייס שילדים נגררים אחרי הדלקת נרות של האמא ובזה שהיא קיבלה שבת גם ילדיה, אע"פ שהבעל עדין לא קיבל.

לא הבנתי איך ייתכן הדבר ע"פ מש"כ הרמ"א בסימן רסג, ובערוך השלחן רסג,כב מבואר שפשיטא שבני הבית לא נגררים אחרי האמא ואפילו אחרי האבא הוא רק מסתפק אולי נגררים?

תשובה:

שלום וברכה אינני יודע, לכאורה מפורש בפרי מגדים בסי' רסג משבצות זהב ס"ק א שגם כאשר האשה מדליקה בני ביתה אינם נגררים אחריה, אפילו הם מתנהלים תמיד על פי דעתה. אחר האב הרבה פוסקים סוברים שבני הבית נגררים, ראה רשימה ארוכה בפסקי תשובות שם אות לז.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. בתור מי ששואל את ר' אשר וייס בהלכה כאשר צריך, האם צריך אני לקבל את הפסק שלו בענין הזה אע"פ שנראה בעליל שישנה כאן מעין טעות, שלי בהבנה או של הרב שליט"א?