ברכת מעין שבע בתפילה בלובי הבנין – קורונה

שאלה:

בגלל המצב אנחנו מתפללים בלובי של הבנין ולא בבית הכנסת. האם אומרים ברכת מעין שבע אחרי מעריב בליל שבת? אנחנו בשכונת הר נוף בירושלים.

תשובה:

שלום וברכה מבית דינו של הגר"ש רוזנברג בבני ברק ורבנים נוספים פירסמו הנחיות בענין זה לפני שבת, ולדבריהם, כיון שבימים אלו מתפללים שם גם בימי החול, זה לא נחשב ארעי ואפשר לומר שם ברכת מעין שבע, וכן הגר"צ ובר בערב שבת לכלל תושבי נוה יעקב. לגבי מקומכם ניתן לומר בדרך הלצה, שהואיל ובהר נוף הקדומה של לפני 30 שנה כל התפילות היו נערכות בלובי של הבתים, בתי כנסת לא היו בכלל… זה בסך הכל בגדר ברוך מציב גבול אלמנה…

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה רבה.
    במשנה ברורה סי' רסח ס"ק כד כ' אבל כשיש קביעות על איזה ימים ויש ספר תורהאצלם וכמו בירידים דומה לבית כנסת קבוע ואומרים.
    משמע שצריך גם שיהיה ספר תורה אצלם.
    נ.ב. הסיבה שציינתי את מקומי בשאלה היא כיון שראיתי במשנ"ב בהוצאת "דרשו" חילוקי דעות בענין המנהג בירושלים, וחילוק בין חלקי ירושלים.

  2. למעשה מחמת דוחק השעה ראו את המנינים היום כיותר קבועים ולכן הקלו כך לעשות למרות שהספר תורה אינו נמצא. כמו כן כל חלקי ירושלים נהגו שבכלל ירושלים לענין זה.