לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

בני זוג מאורסים – להעיר על שפת דיבור זולה

שאלה:

ברוך ה׳ ארוסתי בחורה רצינית מאוד שהתחזקה ממש. מידי פעם תוך כדי שיחה שוטפת היא משתמשת בביטויים קצת לא לעניין (לא מילים גסות חלילה אבל שפה זולה שלא מתאימה כל כך), ברור לי שזה מתוך הרגל שהיה לה…השאלה שלי זה האם וכיצד ניתן להעיר על כך? זה מאוד מפריע לי אישית.

תשובה:

שלום רב,

לא, ודאי שלא תעיר לה על כך. הרי אתה מודע לכך שזה כנראה הרגל מהעבר, והיום הוא רצינית ויראת שמים בדיוק כפי שאתה מעוניין. אז מדוע להעיר? כי זה מפריע לך? תתאפק, ובעז"ה אני בטוח שהיא תתרגל להתבטא כפי שאתה רוצה.

תשובה:

שלום וברכה בשלב זה אין להעיר בכלל, אחרי הנישואין תוכלו לשוחח על זה בנעימות יחד, כמה זה חשוב לאוירה הנכונה בבית וכו'. בכל מקרה יש לזכור שזה לא משהו שמעיד על פנימיות לא טובה חלילה, זה פשוט משהו שנשאר מהעבר באופן חיצוני בלבד, ולכן זה גם ילך בקלות בעז"ה. מזל טוב וחיים טובים ומאושרים!