בדק חמץ ביום / לפני הזמן – האם חוזר ובודק?

שאלה:

לרבנים החשובים אם אני צריך ללכת בצהרים להורי עד אחר ליל הסדר האם את הבדיקה אפשר לעשות ביום וללכת או שחייב היום בלילה דוקא? 2
בדק בליל יג שחשב שלא יהיה בבית בסוף נשאר בביתו האם יברך בליל יד?3 אדם ששכח משהו בתוך ארון חמץ בפסח האם מותר לפתוח ? תודה רבה אשמח למקורות

תשובה:

שלום וברכה הבדיקה צריכה להיות דוקא בלילה לאור הנר, אמנם מי שבדק בליל י"ג לאור הנר גם יצא ידי חובה לרוב השיטות, ואינו צריך לחזור ולבדוק. בכל מקרה מי שבדק אפילו ביום, אף שחוזר ובודק לא יברך ראה משנה ברורה סי' תלג ס"ק א. מותר להוציא בפסח משהו שנשכח בארון החמץ, הסיבה שאסור לפותחו בפסח היא כדי שלא לעשות את המכירה הערמה בלבד, וכן כדי לעשות מחיצה בפני החמץ, אבל שימוש אקראי בגלל סיבה מסויימת, מותנה עם הגוי בשטר המכירה שהוא מותר.