צירוף למנין בקורונה

שאלה:

לרגל המצב אנחנו מתפללים מתחת לבנין, שטח מרוצף מתחת לקומה א' מחוץ לחדר המדרגות. האם אלה שעומדים לגמרי מחוץ לבנין בחצר מצטרפים לאלה שמתחת לבנין לעשרה?

תשובה:

שלום וברכה אם אני מבין נכון אין ביניהם מחיצה, אם כך אין בכלל מקום לשאלה וודאי מצטרפים. אבל גם אם יש מחיצה, כל שרואים אלו את אלו העיקר להלכה שמצטרפים אפילו להשלים לעשרה, ואם יש עשרה בפנים ודאי מצטרפים שיחשב להם שגם הם מתפללים במנין – לכל הדעות.

מקורות:

ראה שו"ע סי' נה סעי' יג-יד ובמשנה ברורה שם השיטות השונות.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה רבה.
    נ.ב. בצד של חדר המדרגות יש קיר (מחיצה), ובשני רוחות הסמוכים אליו יש עומד מרובה, וברוח הרביעית הפונה לחצר יש ספק עומד מרובה (צריך לעיין בסוגיא בעירובין י: בענין מבוי שהוא רחב חמש עשרה אמה) ופי תקרה.