לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

זכויות יוצרים

שאלה:

לפעמים שמים ברשת סרטונים של רבנים מזכי הרבים חזקים ועורכים אותם והתמונות בסרטונים שם לפעמים לקוחות מסרטים של גוים .
האם הדבר בעייתי מצד זכויות יוצרים או משהו
ואם אני רוצה להעתיק קטעים קצרים מהסרטון הזה ולפרסם בעצמי ביוטיוב מותר?? יש לציין שעל כמות מסוימת של צפיות מקבלים כסף

תשובה:

שלום וברכה, אסור להעתיק תמונות מאתר אחר, משום הפרת זכויות יוצרים. לפי הלכה בגוי אפשר להקל בדבר. העתקה שיש בה איסור חוקי יש בה גם איסור הלכתי. ואם אין בעיה מצד החוק, אינו נחשב הפרת זכויות ולכן מותר לפי הלכה. בהצלחה.