התרת שבועה

שאלה:

נשבעתי בשעת כעס שאת האוכל שאמא שלי תכין אני יאכל ..לצערי לא קיימתי את השבועה..האם יש צורך לעשות התרת שבועה ?

תשובה:

שלום וברכה מה שכבר עברת על השבועה זו עבירה שלא יועיל לה התרה כדי לתקן אותה, אבל כדי שלא תעברי שוב על שבועתך מכאן ולהבא [אם השבועה היתה גם ביחס למכאן ולהבא] ודאי יש לעשות התרה, תפני לרב בית הכנסת המקומי או אברך בן תורה שגר באיזור שיסייע לך בענין זה.