הזמן הראוי לשיר השירים וקבלת שבת

שאלה:

שאני מתפלל בשישי יחיד בבית- באיזה שעה הכי מומלץ להתפלל שיר השירים וקבלת שבת?תודה

תשובה:

שלום וברכה מה שחשוב זה לגמור קבלת שבת לפני השקיעה, הרעיון הוא שבסיום קבלת השבת חלה עליך השבת, ויש הרי חובה להוסיף מחול עח הקודש, לכן אם תגמור לפני השקיעה קיימת זאת בהידור. במקרה שאתה בבית כנסת ושם לא גומרים לפני השקיעה, אפשר לקבל שבת בפה גם בלי קשר לתפילה, וכך צריך לעשות, אבל עכשיו שאתה אדון לעצמך, תעשה בהידור… שיתקבלו התפילות ונראה כולנו רק ישועות ונחמות בכל התחומים!

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. שיר השירים אינו חיוב ומי שנוהג לאומרו, עושה זאת לפני קבלת שבת בדרך כלל. אבל אם אתה לא מספיק אפשר גם אחר כך.