מניעת ייחוד ממתחזקת ביהדות

שאלה:

קיבלתי שאלה מבחורה שמתקרבת ליהדות.
כפי שתראו מתוכם השאלה, לא ניתן לה לומר שתעזוב את הבית, כי בזמן ההסגר והבידוד כעת אין לה לאן ללכת.
אשמח לשמוע את הפסק שלכם.

זו השאלה:
"שלום הרב ,
אני חוזרת בתשובה ב'ה וכרגע גרה בשותפות עם בחור ..
דברתי איתו לגבי הפסח,הוא לא מתכוון לשמור את הפסח,וכנראה שישאר חמץ בבית והוא ישתמש בו ..
ניסינו להגיע לעמק השווה מבחינת כבוד 'הדדי'
הוא הסכים איתי שנשתמש רק בכלים חד פעמיים ושיאכל את החמץ שלו בתוך החדר שלו,
ושישאר ארון מטבח אחד שבו יהיו כל דברי החמץ שלו ..
מבחינת הכשרת המקרר בקשתי שיוודא שדברים שיכנסו אליו יהיו בעלי הכשר,אך אין לי ככ שליטה שזה יהיה ..
מה אפשר לעשות במקרה כזה שיש חמץ בבית ?
גם מבחינה הזו של 'שלום בית' הרמוניה כי אנחנו שותפים,וגם מבחינה הלכתית ..
אני לא רוצה לצער את ה' ומבחינתי עושה הכל בכדי להכשיר את הבית והמטבח לפסח ..
אשמח לחיזוק /הארה
תודה רבה"

תשובה:

שלום וברכה אני מתקשה להסכים איתך… אינני מכיר את הבחורה, אבל אני מניח שיש לה איזו משפחה, חברה וכו', ואין לה כל היתר לגור יחד עם הבחור הזה בבית, איסור ייחוד בכל רגע, ועלינו לומר לה את הזה. החמץ כאן הוא באמת לא הענין, כי זה רק חיוב דרבנן לבער כדי שלא תבוא לאכול, שהרי זה לא שלה, וכאן מסתבר שגם חשש זה לא קיים כי אני מבין שהם לא שותפים במזון ואין לה היתר לאכול והחשש הזה אינו קיים כל כך, אבל כאמור זה לא הנושא, יש לחשוב איתה בהתאם למצבה המשפחתי וכו', לאן היא יכולה ללכת, להסביר לה שעשכיו זה ימים קשים לישראל ויש לעשות צעד לקראת בורא עולם, והצעד הוא ראשית לשמור על טהרתה וצניעותה של בת ישראל. כמובן לעשות בחכמה, אם ילך טוב ואם לא ילך שלא לסגור בעדה את הדלת, אבל לנסות, חובה. בשורות טובות.