חימוצו קשה

שאלה:

בסי תנא סק צג כתוב דמשהין העיסות עד שיחמיץ ודמי לבית שאור ולכן צריך הגעלה מה הדין כאשר שמתי את הבצק שהוא כבר מחומץ עדין נחשב חימוצו קשה ובולע בצונן תודה

תשובה:

הנחה קצרה אינני חושב שהיא בכלל, אבל שים לב ברמ"א שם, שפילו מגש שלשים עליו או מרדדים עליו, נהגו שלא להשתמש בו אפילו על ידי הגעלה! כלי הבצק ממש לא ראוי להגעיל וכדאי שיהיה משהו אחר לפסח. שבת שלום.