שלום,
אני מספקת עוגות לאדם באופן קבוע. חומרי הגלם נרכשים על ידו ואני מקבלת תשלום של 20 שקלים על כל עוגה.
בפעם האחרונה סיפקתי בעבורו 100 עוגות שכ-30 מהן נהרסו ועלינו לחלקן לשלוש קטגוריות
1. עוגות שנהרסו אצל הלקוח ברכבו בעקבות תנאי איחסון וטמפרטורה לא מתאימים
2. עוגות ש״לא עלו מספיק לגובה״ בעקבות תקלה בתנור שלי שאופה בצורה קצת לא אחידה שהלקוח לא הפסיד כתוצאה מכך
3. עוגות עם תקלת אפיה בתנור שהלקוח כן הפסיד מהן.
עליי להדגיש שאין בינינן כל מחלוקת וכל אחד מוכן לספוג את ההפסד על עצמו, אך יהודי לא מחליט הלכה לעצמו וראוי שישאל רב מה לעשות בנידון.
אז יורונו רבותינו, מי סופג את הנזק?