תשלום וועד בית ליחידת דיור

שאלה:

שלום וברכה
אני גר ביחידת דיור שאני נכנס אליה מהחניה שכניסתה מהרחוב ובדרך כלל לא נכנס מהבניין כמובן שאיני משתמש כלל במעלית
הכניסה ליחידה עצמה מתאפשרת גם מהחניה עצמה ואני נכנס אליה מהבניין לצד הדלת של המשכיר בוא פתח עוד דלת קטנה של מחסן ולא דלת רחבה רגילה כמו בכל דירה
האם עלי לשלם וועד בית כדוגמת ניקיון או לא כי הרי אני מסונף למשכיר שלי וגם אי אפשר לקרוא לזה ממש דירה בעצם היחידה בלתי מורגשת בכלל
אשמח לדעת תשובה
תודה רבה כבוד הרב שליט"א
כמובן שאם צריך לשלם לרב על התשובה אשמח לתת כל סכום שכבוד הרב יטיל עליי באהבה רבה
תודה רבה לך כבוד הרב

תשובה:

שלום וברכה, אם הכניסה ליח"ד מהחנייה ולא מהחדר מדרגות, ואתה לא עובר דרך החדר מדרגות כלל, אינך צריך להשתתף בתשלום ועד הבית. אולם אם אתה נכנס ליח"ד דרך החדר מדרגות, אפילו דריסה מועטת, אתה חייב לשלם תשלום שלמועד הבית. אולם אין צורך לשלם מחיר של תשלום מלא, אלא תשלום של חצי או שתי שליש – תלוי בגודל הדירה. בהצלחה.

מקורות:

אם הדייר משתמש בחדר מדרגות אפילו מעט נשעה שותף, וחייב לשלם בשווה עם כולם. ואם אינו משתמש כלל בחדר מדרגות אלא נכנס מהחנייה, נהגו שדיירי החנייה לא משתתפים בתשלום של ועד הבית. ראה כאן מקורות בהרחבה. יח"ד אינם צריכים לשלם תשלום מלא אלא חלקי – ראה עלון המשפט גליונות מספר 42-44.