צורה של בן תורה אמיתי

שאלה:

אח שלי לומד בישיבה ברוך השם ועכשיו שהישיבות סגורות הוא לומד חברותא עם האח הקטן שלי.
הם לומדים 3 "סדרים" ביום רק גמרא.
הוא בסביבות דף נ' מסכת ברכות , והוא מאוכזב שהוא לא מצליח עדיין ללמוד לבד.

1.האם כדאי להם לשנות משהו בסדר שלהם , כי יותר מדי גמרא קצת קשה להם

2.האם זה סביר שהוא עדיין מתקשה יחסית ללמוד ולהבין לבד? הוא לומד רק חודשיים בערך גמרא באופן קבוע

תשובה:

שלום וברכה ראשית תגיד להם שאני מלא מלא מלא התפעלות מהם!!! אין לי ספק שהזכויות האלו הם אלו שיודיעו את ישראל בימים לא פשוטים אלו. לגבי שאלתך השניה, חודשיים זה כלום! אני "מתבייש" לומר שגם אני מתקשה הרבה פעמים בלימוד, גם בהבנה וגם מבחינת כוחות הנפש לא כל יום אותו דבר, לא הבנתי למה אתה מצפה? בשורות טובות ובאמת כל הכבוד!