פגיעה באשה בשוגג

שאלה:

שלום וברכה
קרה לי היום מקרה מצער
עמדנו בתור למכולת מבחוץ כמובן שהרגשה באויר מתוחה כאשר חלק לא בדיוק שומרים מרחק על ההוראות. ואין יותר מדי מקום מיותר..
הגיעה אשה צעירה עם 5 ילדים (!!!) קטנים שהתחילו להתרוצץ וכד'..
כמובן שעל פי ההוראות אסור גם לקניות לצאת יותר מיחיד, ובוודאי לא עם ילדים..
מכיון שמדובר בבריאות הציבור, למרות שבד"כ אני לא טיפוס שמעיר, הרגשתי צורך ואמרתי לה שלא יוצאים לקניות עם ילדים בזמן הזה..
היא אמרה בעצבים שאין לה מה לעשות, היא חייבת לקנות מזון, וכי היא תמות…
אמרתי לה שתשאיר אותם עם בעלה..
ואז היא אמרה שאין לה בעל…
אני מרגיש שאולי פגעתי בה. [למרות שהיא בחרה לענות כך, היא יכלה לומר שהוא לא יכול, הוא שהוא לא נמצא וכד'…]

מה אני אמור לעשות כעת? אין לי מושג מי היא…

[את האמת, אני חושב שבכל מקרה היא לא יכלה לבוא איתם ולסכן אותם ואת אחרים, והיא היתה יכולה לבקש משכנים וכד', או לעשות הזמנה לבית..אבל עדיין יש לי הרגשה רעה]

תשובה:

שלום וברכה אני חושב שנהגת כהלכה, מה שהיא עשתה הוא פשע, אסור לצאת כך בימים אלו בשום אופן, ואני משוכנע שאמרת את זה בעדינות ובנעימות עם כל האסרטיביות. שנדע רק טוב.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. בלי להתערב בפסק הדין לגבי השואל.
    הרי שהאשה לא הציגה את עמדתה. צריך ללמד זכות. אסור לדון את הזולת לכף חובה ללא דין. מי יודע את מצבה לאשורו?
    הוי דן את כל האדם לכף זכות. בהרבה מקומות יש צפיפות זמנית. וישנם מצבים שלא נדע.
    סליחה על ההתערבות המתבקשת.

  2. מה שאתה אומר זה ברור מאליו, אבל השואל שאל אם הוא עצמו נהג שלא בסדר, ואניחושב שהוא נהג בסדר, הוא לא נביא ולא צריך להיות נביא, ובימים אלו כאשר אתה רואה משפחה שלמה מגיעה יחד למכולת זה בהחלט מצריך הערה, כי חובה עלינו לדאוג שאנשים ישמרו על עצמם ועל אחרים, זה פיקוח נפש. וגם אם לפעמים שוגים, זה מה יש…