כיבוס בחול המועד – יש לו רק בגד אחד

שאלה:

שלום וברכה
מוזכר בפוסקים היתר לכבס בגדים בחוה"מ למי שאין לו אלא חלוק אחד [ויש מחמירים אף בזה בזמנינו] מה הדין במי שאין אלא חליפה אחת המתאימה ליו"ט ונתלכלכה האם יש לו היתר זה?

תשובה:

באופן זה מותר לכבס [כמובן אם ניתן לנקות רק את הכתם הספציפי זה עדיף, שיש סוברים שזה מותר גם כשיש לו עוד בגד].

מקורות:

ראה כף החיים סי' תקמב ס"ק יב.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. מה בכלל ההיתר במי שאין לו אלא חליפה אחת של יו"ט, כפע שהבנתי יסוד ההיתר של יש לו בגד אחד הוא בגלל שמתלכלך תמיד ואפילו כיבסו לפני החג יצטרך לכבסו שנית וכ"מ במשנ"ב, טעם זה לא שייך בחליפה כלל

  2. יש נדון רחב בפוסקים באיזה בגד מדובר, ויש שאכן אמרו שמדובר רק בבגדי זיעה שמתלכלכים תמיד, אבל המנהג הרווח להקל בכל הגד, ראה בענין זה בהרחבה בס' חול המועד כהלכתו.