קריאת ויחל בתענית בכורות כשיש עשרה מתענים

שאלה:

לכבוד הרב כאשר יש עשרה שמתענים בתענית בכורות האם יוצאים ס"ת ויחל בשחרים ובמנחה יודעים עצמם שלא יפריע מאומה בליל הסדר
למה עיקר התקנה לומר הלל בביהכנ"ס ולא בבית בהגדה מה עוזר לכוין בברכה בבית כנסת להלל בהגדה הרי הוא עושה מלא הפסקים באמצע? תודה

תשובה:

שלום וברכה אף אם יש עשרה מתענים אין לומר ויחל, ראה ביאור הלכה סי' תקסו, אבל ההמלצה כרגע בזמן הקורונה לא להתענות אלא לסיים מסכת. שאלתך השניה לא הבנתי, היכן הובא שעיקר ההלל בבית הכנסת? אדרבה קהילות אשכנז בכלל לא נהגו לומר הלל בבית הכנסת.