מצות אחרי ולפני פסח

שאלה:

בס"ד
שלום רב
1. במקרה שבו יש לי יותר מידיי מצות לפסח , מותר לאוכלן לאחר הפסח ? אם כן , עד מתי ? והאם עדיף לעשות מהן תבשיל או אפשר לאכול את המצה היבשה כמו שהיא ?
או עדיף לזרוק ? ( כי אין לי למי לתת ).
2. לפני פסח , הכוונה לכמה ימים לפני , כשאין כבר חמץ בבית , מותר להוריי ( שאינם שומרי תורה ומצוות ) לאכול מצה רגילה בכשרות הרבנות ( לא מצות שמורות שיהיו בליל הסדר ) , ומצות מצופות שוקולד ?
3. חטיפי אנרגיה ללא גלוטן עשויים מפתיתי אורז + תירס , ברכתם "שהכל " ?

תשובה:

שלום וברכה
  1. למה לזרוק? מה הבעיה לאכול מצות אחרי פסח? אלא שספרדים מברכים עליהן מזונות ואשכנזים המוציא.
  2. מותר. אבל לא בערב פסח עצמו. המנהג כידוע לא לאכול מצות מראש חודש ניסן כדי שיאכלו לתיאבון בליל הסדר, אבל זה רק מנהג ולא צריך לדבר איתם על זה.
  3. שהכל.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. האם אסור לזרוק מצה שמורה שנשארה מפסח ולא רוצים לאכול אותה מה הדין שלה האים מתאים מי יכולה לזרוק אותה