תשלום שכ"ל בתקופת הקורונה

שאלה:

האם חייבים לשלם שכר לימוד לת"ת עבור תקופת הקורונה. יש לי שני ילדים בתלמוד תורה וגם שם הם גבו החודש תשלום מלא בסך 1200 ₪.
אציין כי הסכום כולל גם תשלום להסעות שגם לא היו בתקופה זו.

תשובה:

שלום וברכה, לכתחילה אין צורך לשלם עבור השביתה בתקופת הקורונה כדין מכת מדינה. ואם שילם יכול לדרוש החזר של שני שליש בלבד ולא את הכל. מאחר ויש סוברים שבמכת מדינה ההפסד על שני הצדדים. עבור חופשת פסח יש לשלם תשלום מלא. מאחר והתשלום עבור חופשה ניתן עבור העבודה שעבדו במשך השנה. בהצלחה.

מקורות:

ראה כאן בהרחבה