עבודה בחול המועד

שאלה:

שלום רב.
אשתי עובדת חדשה יחסית בחברת הייטק.
עקב נגיף הקורונה ייתכנו פיטורים בענף.
השאלה היא האם מותר לה לעבוד בחול המועד כדי לבסס את מעמדה שם, ועוד שבעבר היה נהוג בחברה שעל כל יום בחול המועד שלא עובדים יורד חצי יום, אך בגלל המצב, כל יום יחשב כיום מלא.
תודה רבה ובשורות טובות.

תשובה:

שלום וברכה אם יש חשש שאם היא לא תעבוד בחול המועד היא תפסיד את עבודתה, זה נחשב דבר האבד והיא יכולה להמשיך לעבוד. הסברא השניה שהזכרת שהיום כל יום עבודה זה יום מלא ולא חצי יום, אין בכך כדי להתיר, שכן זה רק מניעת רווח, היא יכולה לקחת את זה על חשבון ימי החופשה השנתיים ועל כל פנים זה מניעת רווח ולא הפסד. שיהיה תמיד רק שפע!

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אין סיבה חיובית לומר שאם היא לא תעבוד היא תפוטר ח"ו, אך הגיוני שאם היא כן תעבוד זה יבסס את מעמדה בחברה.
    תודה רבה.