יין שהיה ביד בית דין בשעת ביעור שביעית

שאלה:

שלום רב

קיבלתי במתנה בקבוק יין יוקרתי משנת שמיטה (2015) של יקבי רמת הגולן. על הבקבוק רשום "אוצר בי"ד, היה ברשות בי"ד בשעת הביעור".
מלבד הקפדה על כך שלא לאבד מהיין, אבקש לדעת האם ישנם הלכות נוספות עליהם יש לתת את הדעת.

תשובה:

שלום וברכה אין עוד הלכות שחשוב לדעת. כיון שזה היה ביד הבית דין בשעת הביעור זה לא התחייב בביעור כיון שהיה מופקר באותה שעה. שיניתי לך את הכותרת, משום שלא מדובר בהיתר מכירה שזה לא טוב, אלא באוצר בית דין, בו בית הדין הם שליחים של הציבור לעסוק בפירות המופקרים ומשלמים שכר טירחה בלבד לפועלים.

הצטרף לדיון

תגובה 1