שלום רב, אני מכין בירה בבית ורציתי לברר שני עניינים:
1. אני קונה תערובת של שעורה ממפעל, במשקל, והבישול שלה נעשה כמו של תיון בכוס תה. היא נמצאת בתוך שקית אורגנזה שמחוררת בחורים קטנים ומושרת בסיר עם מים חמים, לאחר מכן אני מוציא את השקית מהסיר וממשיך בתהליך הבישול. שאלתי היא, האם יש בעיה בהכנה כזו מבחינת תולעים או אם יש צורך לברור לפני?
2. לגבי מעשר. צריך לעשות על המרכיבים לפני הבישול או על הבירה כשהיא מוכנה? ומה שיעור המעשר?
תודה מראש.
לכאורה הגמר מלאכה רק כשהבירה מוכנה ואז חל חיוב הפרשה
אם החומרים מיועדים לבירה, דינם כמו ענבי יין שרק בגמר עשיית היין זה גמר מלאכה.
אם הבנתי את תגובתכם אזי גם כאן ההפרשה צריכה להיות רק כשהבירה מוכנה?
אם זה עשוי מחומרים שמיועדים דוןקא לבירה יש להפריש אחרי שהיא מוכנה אבל אם אלו חומרים המיועדים כעקרון לאכילה וכבר הגיע זמן חיובן קודם, יש להפריש קודם.
שאלה: איך מעשרים מבירה ביתית? ומהי הברכה
בגוף התשובה נתנו קישור לנוסח של הפרשת תרומות ומעשרות וביאור הליך ההפרשה.
השאר תגובה