בדיקת חמץ ומכירת חמץ

שאלה:

בס"ד

שלום רב,
בעקבות האיסורים של משרד הבריאות אני עובד מהבית ורק חיוניים רשאים להגיע למשרד.
מה אוכל לעשות לגבי בדיקת חמץ במשרד?
גם רציתי לשאול לגבי מכירת חמץ,
א. האם צריך למכור גם את החמץ במשרד?
ב. אנו גרים אצל ההורים של אשתי ביחידת דיור בביתם, האם אני צריך למכור את החמץ בעצמי או שאני יכול לבקש מחמי שיכלול במכירה גם את היחידה והמחסן?
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה אם יש לך במשרד חדר משלך מגירות משלך וכדומה, אתה צריך באופן עקרוני לעשות שם בדיקת חמץ, במדיה וזה לא מתאפשר, תעשה מכירת חמץ שם של יום י"ג בניסן, בכל מכירת חמץ יש שתי אופציות, מכירת י"ג ומכירת י"ד ויש לבקש מהרב מכירת י"ג וכך בהגיע זמן הבדחקה זה כבר לא שלך אלא של הגוי ואתה פטור מבדיקה. את היחידה בה אתה גר אתה צריך למכור שם חמץ כיון שהיא ברשותך, אתה יכול לעשות את חמיך שליח למכור עבורך חמץ.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. שלום רב, מיניתי שליח שיבדוק עבורי את החמץ במשרד אבל בגלל הסגר הוא בסוף לא הצליח להגיע לשם ובגלל שסמכתי על זה לא מכרתי את המשרד, אבל הוא הספיק לנקות מהחמץ לפני כמה ימים.
    מה אפשר לעשות לגבי זה?