תענית בכורות

שאלה:

בס"ד

שלום וברכה

עקב הנחיות משרד הבריאות והוראת גדולי ישראל השנה, ככל הנראה, לא נוכל להגיע לביהכנ"ס למוע סיום מסכת.
הגרע"י במעיין אומר ח"ג סי' נ' נשאל האם אפשר להשתתף בסיום מסכת דרך הטלפון והשיב בשלילה.
האם השנה, עקב האילוצים הנכפים עלינו מותר יהיה להשתתף בסיום דרך המחשב או דרך הטלפון, ובאלו תנאים?

תודה רבה.
בברכת רפואה איתנא.

תשובה:

שלום וברכה אין אפשרות כזו. מה שכן אפשר זה לקחת למשל מסכת הוריות וללמוד דף ליום ואז מסיימים בערב פסח. או מסכת קלה כמו תענית מגילה בשני דפים ליום, זה ממש אפשרי. בהצלחה

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. למה אי אפשר , הרי זה לא תפילה שצריך להצטרף למנין, ואם אני לומד שיעור תורה או שומע שיעור תורה דרך הטלפון, אין זה לימוד?

  2. אם אתה שומע שיעור הרי שאתה עצמך לומד, אבל להשתתף במסיבה ובסעודה דרך טלפון זה לא כל כך נשמע, אבל שמעתי שאכן הגרש"ז אויערבך היה מורה בשעת הדחק גדול לסמוך על זה ולפטור מהתענית.