פתיחת חלון בשבת בזמן שיש מזגן

שאלה:

שלום לכם
האם כאשר יש מזגן בבית בשבת, וברצוני לפתוח את החלון בכדי קצת לאוורר את החדר הדבר מותר? אין כאן עניין של צער לכאורה, וזה פסיק רישיה שלא ניחא בדרבנן שכן המזגן יתחיל לעבוד (מדובר בציור שהמנוע מכובה כרגע)? אם אפתח את החלון ע"י המרפק זה ייחשב כתרי דרבנן שמותר אפ' שלא במקום צער?
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה במזגן רגיל שאינו אינוורטר בדרך כלל זה לא פסיק רישא שיתחיל לעבוד מיד, ומותר לפתוח את החלון. כמובן טוב יותר לעשות זאת כשבלאו הכי הוא עובד. נדון דומה כידוע דן הגרש"ז אויערבך לענין פתיחת מקרר [ישן שאין בו חיישנים] בשבת, וצירף שהוא גרמא בדרבנן ואינו פסיק רישא. ראה מנחת שלמה סי' ה,י.