נוסחים

שאלה:

ב״ה
אבא שלי אשכנזי ואמא שלי ספרדייה, כל חיי נהגתי לפי אמי בכל הנוגע לנוסחים ומנהגים (אבא שלי עלה ארצה לבד ללא משפחה לכן המסורת נשענה על זו של אמי למרות שעד כמה שזכור לי צריך ללכת לפי האבא). האם כיום, כשאני כבר רגיל לנוסחים ושאר המנהגים הספרדיים אני צריך לשנות הכל לאשכנז או בסדר שאשאר לפי מוצא אמי?

תשובה:

שלום וברכה אם לאורך שנים אתה משייך את עצמך לקבילה הספרדית, מתפלל אצל ספרדים, ונוהג כפסקיהם וכו' לאורך זמן ובאופן מזוהה אין צורך לשנות עכשיו. אבל לכתחילה ודאי שמנהגים הם לפי מוצא האב.