לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

מכירת חמץ גמור לגוי

שאלה:

יש לי במשרד בצקים חמצים. כיון שאנחנו לא נהיה במשרד עד שתסתיים הקורונה. מה דינם של הבצקים לאחר הפסח? האם למכור אותם או לזרוק הכל?

תשובה:

שלום וברכה לכתחילה ראוי שלא למכור חמץ גמור אלא אם כן הדבר כרוך בהפסד מרובה, כיון שיש פקפוקים שונים לגבי המכירה הבנת הגוי וכוונתו הרצינית לקנות ועוד, לכן אם לא מדובר בהפסד גדול עדיף לזרוק הכל, ובמכירה רק לכלול את המקום ומה שלא מצאת… במידה ואתה בוחר למכור לגוי, אפשר לאכול אחרי פסח. בשורות טובות וחג שמח.